От понеделник, 22 февруари, всички пътуващи за Канада ще трябва да

...
От понеделник, 22 февруари, всички пътуващи за Канада ще трябва да
Коментари Харесай

Пристигащите в Канада - със задължителна карантина и тест на летището

От понеделник, 22 февруари, всички пътуващи за Канада ще трябва да се слагат под карантина незабавно, щом дойдат в страната. Освен представянето на наложителен негативен тест преди полета, те ще подлежат на спомагателни наложителни молекулярни проби, които ще се вършат преди овакантяване на летището, на което са кацнали, и към края на 14-дневната карантина. Пътниците ще изчакват излизането на резултата от теста 3 дни в хотел, посочен от канадските управляващи (за който ще е нужна предварителна резервация), преди да изкарат остатъка от 14-дневната наложителна карантина в определено от тях място (подадено посредством приложението преди качване на полета).

Лицата ще могат да стартират предварителната резервация за особено избраните за задачата хотели от 18 февруари, осведомят от българското външно министерство. Хотелите ще бъдат ситуирани към четирите интернационалните летища, които могат да одобряват интернационалните полети – Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари. Цените на хотелите ще бъдат разнообразни, като ще включват престой, хотелски такси, храна и пътни разноски.

Детайли по отношение на хотелите и резервациите се разгласяват непрестанно, като все още нашите сънародници могат да получат настояща информация на следния адрес:. От Министерство на външните работи предлагат на пътуващите постоянно да наблюдават за настояща информация канадския държавен уебсайт: .

От външно министерство напомнят още, че от 7 януари 2021 година наложително се изисква за всички лица, влизащи по въздух в Канада, и навършили 5-годишна възраст, представянето на негативен COVID-19 тест: PCR или LAMP. Антигенни проби не се одобряват. Тестът би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди полета, като той се показва на авиопревозвача. Тестът не анулира наложителната 14-дневната карантина.

Освен това от 12:00 ч. на 18.03.2020 година е в действие възбрана за пътешестване на непознати жители до Канада, включително и жители на Република България. На 20.01.2021 година ограничаването за влизане на територията на Канада бе продължено до 21.04.2021 година
Изключения се вършат за избрани категории лица като цялостен лист изключенията може да се откри на следния уеб адрес:.

При потребност от подпомагане българските жители в Канада могат да се обръщат към посолството на Република България в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215, както и на дежурен телефон в извънработно време: +1 613 316 1998, а също и с генералното ни консулство в Торонто, употребявайки следните телефони: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78, +1 416 892 1738. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на дипломатическите ни задачи в Канада:,.
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:.
Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР